Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Collegejaar Codarts van start na inspirerende introductieweek

De Kick-Off introductieweek van Codarts stond ook dit jaar vanzelfsprekend in het teken van kennismaken met de hogeschool, de stad, maar bovenal met elkaar.

Collegejaar Codarts van start na inspirerende introductieweek

Ruim 200 studenten afkomstig uit zes continenten kregen op maandag 26 augustus een warm welkom op de hoofdlocatie van Codarts aan het Kruisplein in Rotterdam. Collegevoorzitter David Lauwen sprak de enthousiaste studenten toe aan het begin van de middag. In zijn openingsspeech benadrukte hij hoe belangrijk kunststudenten zijn; zij hebben de kracht om mensen te raken en te verbinden met hun verhalen. Hij verzekerde de studenten dat Codarts toegewijd is aan het begeleiden van hen bij elke stap van hun reis. Na zijn inspirerende woorden kreeg violiste Maggie Burns het podium, samen met hoofd Student Life Stephanie Hulsebosch. Stephanie en Maggie vertelde over het gerenommeerde en prijswinnende programma Student Life. Daarna was er ruimte om informatie in te winnen over allerlei belangrijke zaken (huisvesting, verzekeringen, enz.) op de informatiemarkt, en was er gelegenheid om alvast kennis te maken met medestudenten.

De rest van de week stond in het teken van het cross-over project. Studenten van verschillende disciplines – van circus en klassieke muziek tot pop en docent dans – kregen de opdracht om binnen twee dagen een performance van maximaal 10 minuten te maken. Op donderdagmiddag was de circuslocatie omgetoverd tot een klein theater, vol met publiek. De groepen presenteerden hun werk aan elkaar, medewerkers en andere studenten. Elke groep verliet onder luid applaus het podium. Het was een geweldige start van het schooljaar!