Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

David Lauwen nieuwe collegevoorzitter Codarts

De Raad van Toezicht van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, benoemt David Lauwen tot voorzitter van het College van Bestuur per 15 augustus 2024.

David Lauwen nieuwe collegevoorzitter Codarts

David Lauwen volgt per die datum Renate Eringa op, die sinds oktober 2022 interim-voorzitter is. De benoeming van Lauwen vond plaats na overleg met een adviescommissie bestaande uit leden van het CvB-team, het hoofd Human Resources en de medezeggenschapsraad.

De Raad van Toezicht is blij met de benoeming van Lauwen. Paul Zevenbergen, voorzitter Raad van Toezicht: “David is een daadkrachtige en verbindende bestuurder. Zijn expertise ligt op het gebied van strategie, financiën en organisatieontwikkeling, zowel in de publieke als de private sector. Daarnaast heeft hij een grote voorliefde voor onderwijs, kunst en cultuur. We zijn ervan overtuigd dat hij samen met de medewerkers, studenten en de bij Codarts betrokken instellingen in Rotterdam verder richting zal geven aan de toekomst van de hogeschool. De Raad van Toezicht dankt Renate Eringa voor haar kundige en energieke inzet voor Codarts als interim-bestuursvoorzitter. Daar kunnen David en zijn team op voortbouwen in het belang van ons mooie Codarts!”

Lauwen: “Ik ben enorm vereerd om de rol van voorzitter bij Codarts op me te nemen. Met onze gezamenlijke passie voor kunst en educatie, ben ik vastbesloten om samen met het gemotiveerde team en onze studenten een creatieve en inspirerende omgeving te creëren voor de nieuwe generatie talenten.”

 

Over David Lauwen

Lauwen begon zijn loopbaan als docent-onderzoeker economie aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens werkte hij onder meer als financieel directeur bij een internationaal familiebedrijf. In 2011 richtte hij Het Creatief Kapitaal op, waar hij als managing director culturele instellingen en creatieve bedrijven strategisch en financieel adviseert waaronder het Filmfonds, EYE Filmmuseum, het ministerie van OCW, Excelsior Recordings en Concertlab. Ook heeft Lauwen uitgebreide ervaring in bestuur en toezicht. Zo is hij trainer en facilitator bij het Erasmus Governance Institute, waar hij zijn kennis deelt met toekomstige toezichthouders en bestuurders. Daarnaast zit hij in de Raad van Toezicht van de Melkweg, Omroep Zwart en Brabant C, en eerder BNNVARA.

Lauwen heeft een grote voorliefde voor kunst en cultuur en is muzikant. Hij is 49 jaar, getrouwd met Marie-Louise, heeft vier kinderen en woont in Brabant.