Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Lof en erkenning voor Circus Arts na accreditatie

Eind mei 2024 stond bij Codarts de accreditatie van de bacheloropleiding Circus Arts op de agenda. Onlangs heeft het accreditatiepanel de zeer positieve bevindingen vertaald in het definitieve beoordelingsrapport.

Lof en erkenning voor Circus Arts na accreditatie

Tijdens het bezoek aan Codarts Circus Arts was het panel was onder de indruk van de openheid tijdens gesprekken met studenten, docenten en staf, en - belangrijker nog - van wat zij hadden waargenomen. Circus Arts voldoet aan alle accreditatiestandaarden en -criteria, inclusief het bijzonder kenmerk, en volgens het panel biedt Codarts met deze opleiding iets unieks, met een brede impact op zowel de studenten als de stad Rotterdam, en op de nationale en internationale circusgemeenschap.

Het panel roemde de veilige en ondersteunende omgeving die Codarts biedt aan studenten, zowel mentaal als fysiek, evenals het hoge prestatieniveau dat mede mogelijk wordt gemaakt door het ‘Team Around The Artist’ (TATA) en onze toegewijde en veeleisende staf. De aanvraag voor het bijzonder kenmerk werd gezien als een sterke weerspiegeling van de visie van de opleiding en de zorgvuldige implementatie daarvan.

Panel: "Het panel heeft nog nooit zoiets gezien op het gebied van circusonderwijs: niet alleen het gebouw en de materiële faciliteiten zijn uitstekend, het feit dat er ter plekke ondersteuning is voor de gezondheid en het welzijn van de studenten zorgt voor een uitstekende materiële en ondersteunende infrastructuur voor uitvoerende kunstenaars.
Het team is hooggekwalificeerd, heeft sterke professionele netwerken en ervaring en is enorm toegewijd."

Een aandachtspunt vanuit het panel betreft de diversiteit binnen de studentenpopulatie. Hoewel de internationale samenstelling wordt gewaardeerd, wordt aanbevolen om in samenwerking met relevante partners ook meer Nederlandse en Rotterdamse diversiteit aan te trekken.

Dit defintieve rapport wordt ingediend bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) voor de formele verlenging van de accreditatie van de opleiding voor de komende zes jaar.

Anna Beentjes, hoofd Circus Arts: "Codarts Circus Arts is erg trots op de positieve erkenning die we hebben gekregen van het internationale accreditatiepanel. Een erkenning van de prestaties die we in de afgelopen zes jaar hebben geleverd en die mogelijk zijn gemaakt door de gebundelde krachten van het hele team van Circus Arts."