Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Sophie Nakou nieuwe docent Cubaanse zang bij Codarts Wereldmuziek

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Sofia Nakou per 1 oktober zich aansluit bij Codarts als docent Cubaanse Zang aan de Wereldmuziekafdeling.

Sophie Nakou nieuwe docent Cubaanse zang bij Codarts Wereldmuziek

Sophie Nakou is een getalenteerde vocaliste, componiste en zangcoach met een rijke en diverse muzikale achtergrond. Na aanvankelijk pop en jazz te hebben verkend, verschoof haar passie naar de Latijns-Amerikaanse muziek tijdens haar studie in Barcelona. Ze verfijnde haar vaardigheden verder aan Codarts, waar ze zich verdiepte in de Afro-Cubaanse en Braziliaanse muzikale tradities en haar repertoire verrijkte met invloeden uit bolero, son Cubano, Nueva trova en timba.

Sophie heeft een unieke zangstijl, vol emotionele diepgang en kwetsbaarheid, die het publiek heeft weten te betoveren op prestigieuze evenementen zoals het North Sea Jazz Festival, het Music Meeting Festival, het de Doelen World Music Festival en het Dias Latinos Festival. Momenteel leidt ze haar eigen groep, "Nakumba!", en bereidt ze de release van haar debuutalbum voor.

In Sophie eigen woorden:

"Ik ben een vocaliste en performer die gepassioneerd is over het verkennen van de menselijke zangstem en de muziek die over de hele wereld bestaat. Ik werk nauw samen met muzikanten uit de Latijns-Amerikaanse en Braziliaanse jazzscene. Bovendien hou ik van lesgeven en mensen helpen hun stem te vinden en hun potentieel te ontdekken!"