Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Sun-Mi Hong wordt vaste docent jazzdrums bij Codarts

We zijn superblij aan te kondigen dat Sun-Mi Hong zich aansluit bij Codarts als hoofdvakdocent op onze jazzafdeling. Na sinds 2022 als gastdocent te hebben gewerkt, wordt Sun-Mi vanaf deze maand officieel onderdeel van ons docententeam.

Sun-Mi is enthousiast over haar nieuwe rol: "Ik ben ontzettend blij dat ik deel mag uitmaken van het team, vooral samen met Joost Patocka en Mark Schilders."

Sun-Mi Hong wordt vaste docent jazzdrums bij Codarts

Bekroonde drummer en veelzijdige bandleider 
 
De Zuid-Koreaanse drummer is geen onbekende in de jazzwereld. Ze heeft prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder de Edison Award in de categorie Nationaal voor haar album ‘A Self-Strewn Portrait’ en de SENA Dutch Jazz Competition. Haar ensemble, het Sun-Mi Hong Quintet, verkent de rijke traditie van post-bop jazz en werkt samen met internationale talenten die ze in Nederland heeft ontmoet. Daarnaast heeft Sun-Mi het podium gedeeld met gerenommeerde jazzmuzikanten zoals Benjamin Herman, Yuri Honing en Tineke Postma. 
 

Inspirerende toevoeging aan jazzafdeling 

 
Yaşam Hancılar, hoofd van Jazz bij Codarts, is enthousiast over de vaste aanstelling van Sun-Mi in zijn afdeling: "Sun-Mi is niet alleen een uitzonderlijke drummer met een unieke stem in de hedendaagse jazz, maar ook een toegewijde docent die gepassioneerd is over het bevorderen van de artistieke ontwikkeling van de volgende generatie muzikanten. Als jonge vrouwelijke drummer en conservatoriumdocent brengt ze een vernieuwend en inspirerend perspectief in onze gemeenschap. Onze studenten zullen de komende jaren zeker profiteren van haar diepe muzikaliteit, innovatieve aanpak en internationale ervaring."