Altviool

Codarts is gevestigd in het hart van één van de meest dynamische steden ter wereld. Rotterdam staat open voor internationale studenten om zich bij Codarts voor te bereiden op een leven als professionele en veelzijdige musici.

Altviool

Codarts - Altviool

Waarom altviool studeren bij Codarts?

Een geslaagde toekomst in de muziek vraagt om meer dan alleen muzikaliteit en techniek. Om succes te hebben als beroepsmuzikant, moet je ook beschikken over sociale, organisatorische en communicatieve vaardigheden. Daarom word je begeleid bij het ontwikkelen van een visie op jouw toekomst als musicus in de klassieke muziek. Codarts kijkt echter ook buiten de beschermende muren van het instituut en wil studenten voorbereiden op hun toekomst in de maatschappij. Het docententeam Altviool deelt deze brede visie van Codarts en zet zich in voor een muzikale en maatschappelijke begeleiding van de studenten.

Bij Codarts kun je jezelf heel breed ontwikkelen. Omdat Codarts ook opleidingen Jazz en Wereldmuziek aanbiedt, is het mogelijk om diverse minors te kiezen. De internationaal vermaarde Jazz-, Pop-, Tango- en Wereldmuziekafdelingen van Codarts staan bovendien bekend om hun succesvolle cross-overs. De docententeams in de verschillende muziekstijlen werken nauw met elkaar samen om deze kruisbestuiving mogelijk te maken.

Onze samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest biedt veel kansen in de aanloop naar een geslaagde toekomst als musicus.

 

Programma

Bachelor

Als bachelorstudent volg je een vierjarige opleiding waarin je onder meer werkt aan techniek, muzikale vaardigheden, orkestspel en ensemblespel. Naast de individuele wekelijkse lessen volg je elke twee weken een groepssessie met de hele altvioolklas. Ook zijn er elk jaar minstens drie masterclasses. Recente gasten waren o.a. Lawrence Power, Garth Knox, Marcin Murawski en Vinciane Beranger. Daarnaast krijg je de mogelijkheid te concerteren met collega-studenten in de Trinitatiskapel, een prachtige kleine kerk in Dordrecht. Dit concert is voor iedereen vrij toegankelijk.


Master

Als masterstudent staat de master research op het programma. Je doet onderzoek naar een onderwerp dat jouw bijzondere interesse heeft. Een dergelijk onderzoek zal helpen om een eigen weg in de muziek te vinden. In deze master research word je begeleid door een research coach en jouw eigen hoofdvakdocent.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om Viola d’Amore te leren spelen. Codarts biedt daarvoor tijdens je opleiding een instrument in bruikleen aan.

 

Docenten

  • Karin Dolman - Hoofdvakdocent altviool, vakgroepvertegenwoordiger altviool
  • Julia Dinerstein - Hoofdvakdocent altviool
  • Roman Spitzer - Hoofdvakdocent altviool
  • Veronika Lenartova - Docent orkestspel
  • Roderigo Robles de Medina - Correpetitor altvioolklas
     

 

Toelatingseisen

Bekijk hier op de toelatingspagina welke stappen je moet doorlopen en aan welke toelatingseisen je moet voldoen.
De toelatingseisen van de vakgroep Klassiek Altviool vind je hier.
 


Contact

Geïnteresseerd? Mail je vragen naar classicalmusic@codarts.nl.